piektdiena, 2014. gada 28. novembris

Baileys Tiramisu

Kas gan var būt labāks par mutē kūstošu desertu ar satriecošu Īru krēma Baileys garšu?

Ja vēlies izmēģināt, sagatavo nepieciešamos produktus un gatavo ņammīgo brīnumu :)



Gatavošanas ilgums: 30min + 3 stundas (ledusskapī)


 Nepieciešams:
  •  5 olas (SVARĪGI-ĻOTI SVAIGAS!!!);
  • 150g cukura;
  • 3-4  ĒK Baileys;
  • 450g mascarpone siera;
  • šķipsniņa sāls;
  • ~30 dāmu pirkstiņu;
  •  ~300ml stipras espresso kafijas;
  •  ~3 ĒK nesaldināta kakao;
  • rīvēta šokolāde dekorēšanai.
Pagatavošana:

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzetenumam pievieno cukuru un kārtīgi sakuļ līdz krēmīgas masas konsistencei. Lēnām iecilā un iemaisa mascarponi un Baileys. Olu baltumam pievieno sāli, sakuļ stingrās putās un iecilā masā.
Ņem lielu trauku, kurā izsmērē nelielu kārtu krēma, ko apkaisa viegli ar daļu kakao. Biskvīta cepumus (dāmu pirkstiņus) pa vienam mērc espresso kafijā un kārto traukā pāri krēma kartai. Liek atkārtoti krēmu, kuru pārkaisa ar kakao un tā turpina līdz nepieciešamie produkti ir izmantoti (pēdējo kārtu nobeidz ar krēmu, kas apkaisīts ar kakao un rīvētu šokolādi).
Tiramisu pirms pasniegšanas noteikti ir jāpatur ledusskapī kādas 3h.
Mūsmājās siltās sezonas laikā esam iemīļojuši šo desertu papildināt arī ar ogām (īpaši, avenēm).
Lai labi garšo! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru