sestdiena, 2014. gada 15. novembris

Banānu šokolādes tējas kūciņa

Būšu godīga un teikšu, ka šo recepti aizņēmos izmēģināšanai no citas man ļoti iemīļotas mājaslapas. (Oriģinālā recepte te.)  Recepti nedaudz adaptēju savām garšas kārpiņām (ne tik salda kā oriģinālreceptē), bet jāsaka, ka rezultāts ir gardum-gards! Iesaku! :)



Gatavošanas ilgums: 1 stunda 10 min


Nepieciešams:


  • 100g tumšās šokolādes skaidiņu/ sakapātu gabaliņu;
  • 100g baltā cukura;
  • 2 ĒK ruma;
  • 150g sviesta;
  • 1 TK cepamais pulveris;
  • 3 olas;
  • 160g miltu;
  • 4 nomizoti banāni;
  • 1 ĒK cukura banāniem;
  • 1 ĒK sviesta banāniem.

Pagatavošana:

Uzkarsē pannu. Liek pannā sagriezu banānu ripiņas, kuras apber  ar karoti cukura un pieliek klāt sviestu. Ļauj banāniem karamelizēties, tad liek tos atsevišķā traukā atdzesēties.
Izkausē kūkai domāto sviestu.
Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem un ietauko kūciņai izvēlēto formu (ja vēlas, tad izklāj kūkas formu ar cepampapīru). (Es izmantoju garenu formu- 10x30cm lielu.)
Bļodā olas saputo ar cukuru līdz krēmīgai masai. Iesijā miltus ar cepamo pulveri un kārtīgi samaisa. Pievieno izkausēto sviestu, rumu, šokolādi. Visu samaisa. Pie masas pievieno atdzesētos banānus un visu samaisa, lej kūkas formā un cep kādas 50min.
Ja vēlas, servē kopā ar kādām skābākām ogām pie gardas kafijas vai tējas.

lai labi garšo! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru