ceturtdiena, 2014. gada 6. novembris

Fiksā jāņogu biskvītkūka

Atzīšos, ka esmu liels garšu miksēšanas fans. Salds ar sāļu, salds ar skābu.. pat siekalas mutē saskrēja!
Vasaras laikā manās rokās nonāca liels daudzums svaigu jāņogu. Lielākā daļa tika izmantota jāņogu marmelādes tapšanā, bet atlikušo vēlējos izmantot kādas kūciņas pagatavošanai, lai radītu iemeslu gardai tējas pauzei. :)



Pagatavošanas ilgums: 30 min



Nepieciešams:

Biskvītam:

  • 4 olas
  • 4 ĒK cukura
  • 4 ĒK miltu
  • vanilas cukurs
  • šķipsniņa sāls
Krēmam:

  • 2/3 varīta kondensētā piena
  • 100-150g no kātiņiem attīrītu jāņogu
  • svaigas jāņogas dekorēšanai
  • pūdercukurs dekorēšanai

Pagatavošana:

Es izmantoju 26cm lielu kūku formu. Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem. Izklāj kūkas formu ar cepampapīru. Lai nodrošinātu cepampapīra formas ieņemšanu, formu var iepriekš iesmērēt ar taukvielām kā sviestu.
Olas baltumu atdala no dzeltenuma. Olu dzeltenumam pievieno cukuru sakuļ līdz krēmīgai masai. Olu baltumam pievieno sāli un sakuļ stingrās putās. Olu baltumu iecilā olu dzeltenuma masā. Lēnītēm iesijā caur sietu miltus un kārtīgi tos iecilā, lai veidojas viendabīga masa.
Mīklu lej kūkas formā un cep cepeškrāsnī kādas 20min (pārbauda ar kociņu gatavību).

Krēma pagatavošanai sablenderē jāņogas, ko pēcāk samaisa kārtīgi ar vārīto krēmu. Smērē uz atdzisušā biskvīta. Dekorē ar ogām un pūdercukuru.
Lai labi garšo! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru