piektdiena, 2014. gada 28. novembris

Olu Pappardelle ar sēņu un baltvīna mērci.

Šī ir lieliska maltīte, ko pagatavot, kad ir sēņu laiks. Bet ko darīt, ja tas laika periods ir paskrējis neattopoties pielietot savu salasīto ražu šai gardajai receptei? Vai saldētavā ir aizķērušās pāris gailenes? Liekam lietā! 


Gatavošanas ilgums: ~40min

Nepieciešams:
  • olu pappardelle;
  • šalotes sīpols;
  • 1ĒK olīveļļās un pikucis sviesta cepšanai;
  • 300g brūno šampinjonu;
  • 80g saldētu vai svaigu gaileņu;
  • 20g žāvētu baraviku;
  • 300ml saldā krējuma (tiem, kurus uztrauc kalorijas, var lietot bezpiedevu Piena Spēku);
  • 70ml sausā vai pussausā baltvīna;
  • 1 kārtīga ĒK baltā balsamico (var arī nedaudz variāk, ja vēlas);
  • malti baltie pipari;
  • šķipsniņa muskatrieka;
  • sāls;
  • svaigi zaļumi pēc izvēles (dilles, pētersīļi, loki).
Pagatavošana:

Ja tiks izmantotas saldētas gailenes, būtu lieliski tās izņemt no saldētavas vismaz kādas 30min pirms gatavošanas.
Kaltētās baravikas aplej ar verdošu ūdeni un ļauj tām uzbriest.
Sagriež šampinjonus, gailenes, sīpolu un uzbriedinātās baravikas.Sakapā zaļumus. Uzkarsē pannu. Liek olīveļļu un uz tās svietsa pikucīti, ko izkausē. Liek cept sīpolu līdz zeltainai pakāpei. Liek klāt sēnes, kuras apcep kādas 5min kārtīgi maisot pannā (būtiski ir sēnes nepārcept, citādāk būs rūgta garša). Lej klāt baltvīnu, nogriež nedaudz "uguni" un sautē sēnes baltvīnā neilgu brītiņu, lai alkohols iztvaiko. Liek klāt balsamico, garšvielas, visu samaisa. Lej klāt saldo krejumu/ Piena spēku piemet zaļumus (bet atstāj vēl daļu dekorēšanai), samaisa, liek virsū vāku un griež nost uguni līdz ar pirmo burbuli, bet atstāj uz karstā riņķa pannu, lai visas garšas sasūcas kopā.
Vāra olu pappardelli sālsūdenī līdz al dente pakāpei. Nokāš ūdeni.
Kārto uz šķīvja pappardelli virtuļa formā, lai viducītī būtu vieta mērcei. Liek sēņu mērci, pārber ar svaigiem zaļumiem un bauda ēdienu ar glāzi atdzesēta baltvīna :)
Lai labo garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru