ceturtdiena, 2014. gada 6. novembris

Liellopu gaļas burgers

 Burgers. Klasika! Savā mūžā vēl neesmu sastapusi nevienu, kam negaršotu burgers. Mūsmājās, tajās retajās reizēs, kad esmu nogrēkojusies, zinu veidu, kā izpirkt savu vainu vīra priekšā ēdiena veidā :)




Nepieciešams ( 2 burgeriem):

Mērcei:
  • 40 ml medus (vēlams šķidrā konsistencē);
  • 1 ĒK balsamico (balsamico var aizstāt arī ar Dižonas (Dijon) sinepēm (man ar sinepēm garšo labāk)).
Burgera kotletei:
  • 300 g maltās liellopa gaļas;
  • viena ola;
  • 2 ĒK rīvmaizes;
  • garšvielas (sāls, melnie pipari)

Burgeram:
  • 2 burgermaizītes;
  • sauja rukolas;
  • tomātu šķēles;
  • baltā sīpola šķēles;
  • siers pēc izvēles.

Pagatavošana:

Bļodā sajauc gaļu ar olu, rīvmaizi un garšvielām un liek ledusskapī.
Mērci pagatavo mazā blodiņā samaisot medu ar balsamico.
Tomātus, sīpolus sagriež šķēlēs, rukolu nomazgā un kārtīgi nosusina. Burgera maizīti pargriež uz pusēm.
Uzkarsē grillu vai pannu. Veido burgera kotletes, kuras liek uz grilla vai pannas cepties. 
Burgera maizītes var apgrauzdēt, ja vēlas.
Uz maizītes pamatnes liek rukolu, sīpolus, kotleti, sieru, tomātus. Visu pārlej ar pagatavoto mērci un otru maizīti liek pa virsu.

Lai labi garšo! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru